Δείτε την συνταγή μας:
Νηστίσιμοι Χορτοκεφτέδες με Viofast με λιγότερο αλάτι
Υλικά
- 300g Viofast με λιγότερο αλάτι τριμμένο
- 800g χόρτα εποχής πλυμένα και καθαρισμένα (σπανάκι ή καυκαλίθρες ή σέσκουλα ή λάπαθα)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- Λίγο καλαμποκάλευρο
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
- 1Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος για περίπου 15 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.
- 2Έπειτα τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά μπορούμε.
- 3Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το τριμμένο Viofast με λιγότερο αλάτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- 4Προσθέτουμε σιγά σιγά καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια γέμιση που να πλάθεται.
- 5Πλάθουμε όλους τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος και «πλακουτσωτούς» για να ψηθούν καλά και στο κέντρο τους.
- 6Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφού αλευρώσουμε ελαφρά τους κεφτέδες τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- 7Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.