Δείτε την συνταγή μας:
Γεμιστά Μανιτάρια με Viofast
Υλικά
- 200g Viofast τριμμένο
- 5 μεγάλα μανιτάρια Portobello
- 200g φρέσκο σπανάκι
- 10 φιλέτα λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Μαύρη ελιά σε ροδέλα
- Φρέσκος άνηθος
- Φρέσκος βασιλικός
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτελεση
- 1Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- 2Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο Viofast (κρατάμε περίπου 50γρ στην άκρη).
- 3Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια μας και από τις δυο μεριές μέχρι να μισοψηθούν.
- 4Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στρώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, στο οποίο πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
- 5Γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με τη γέμιση, προσθέτοντας από πάνω ελαιόλαδο και το τριμμένο Viofast που αφήσαμε στην άκρη.
- 6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για περίπου 10-15 λεπτά.