Δείτε την συνταγή μας:
Νηστίσιμος Μουσακάς με Viofast
Υλικά
- 300g Viofast τριμμένο
- 1kg μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
- 500g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 5 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- Aλάτι και πιπέρι
- Eλαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
- 200g Viofast τριμμένο
- 5 κούπες νερό
- 1 κούπα νιφάδες πατάτας για πουρέ
- 100g βούτυρο καρύδας
- Αλάτι και πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Ελαιόλαδο
Εκτελεση
- 1Βάζουμε σε ένα ταψί (με την ακόλουθη σειρά) τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
- 2Μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- 3Έπειτα προσθέτουμε την τομάτα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- 4Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κρέμα πατάτας που θα βάλουμε πάνω από το μουσακά μας.
- 5Ζεσταίνουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς τις νιφάδες πατάτας.
- 6Μόλις είναι έτοιμος ο πουρές, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο Viofast και ανακατεύουμε καλά.
- 7Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες, μετά μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο Viofast και προσθέτουμε από πάνω τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια.
- 8Επαναλαμβάνουμε με αυτή τη σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
- 9Απλώνουμε από πάνω την κρέμα πατάτας ομοιόμορφα και προσθέτουμε όσο Viofast μας έχει περισσέψει.
- 10Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα η κρέμα.